Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

δενδροφύτευση στους Σκάρους

Κυριακή 21.11.2010

με πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας

Δενδροφύτευση Νήιου Όρους (Δάσους των Σκάρων)

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, μαζί με τους εποπτεύοντες καθηγητές και τους εξωτερικούς συνεργάτες, έχει καλλιεργήσει στο χώρο του σχολείου και φροντίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, 30 δενδρύλλια βελανιδιάς απο τους σπόρους του βελανιδοδάσους των Σκάρων.

Τήν Κυριακή 21-11-2010 θα γίνουν οι εργασίες δενδροφύτευσης. Σημείο αναχώρησης για τους Σκάρους ορίζεται το 1ο Γυμνάσιο και ώρα 9.00.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη δενδροφύτευση (χρειαζόμαστε πολλά εργατικά χέρια και υλικό – κασμάδες, φτυάρια, βαριοπούλες κ.λ.π.), παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλ.6977094593 και 6974140497.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση που ελπίζουμε να δείξετε, γιατί το δάσος των Σκάρων αποτελεί κληρονομιά της Λευκάδας και υπόθεση όλων μας.

Στην προσπάθεια αυτή του 1ου Γυμνασίου συμπαρίστανται και συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες δενδροφύτευσης και ανάπλασης των Σκάρων οι παρακάτω σύλλογοι:

1. Πολιτιστικός σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι»
2. Σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός»
3. Οικολογική ομάδα ενεργών πολιτών


Αλέξανδρος 18-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τα μέλη του και όλους τους φίλους του Αλεξάνδρου, να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21-11-2010 στους Σκάρους από την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας.

Σας περιμένουμε με τα εργαλεία σας στην διασταύρωση για τους Σκάρους στον δρόμο Νικιάνας – Αλεξάνδρου στις 9.30 π.μ.

Ας στηρίξουμε την εθελοντική πρωτοβουλία των μαθητών που ενεργοποιούνται στην κατεύθυνση της προστασίας του μοναδικού αυτού βιότοπου του νησιού μας.

Το Δ.Σ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΑΡΟΥΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι» καλεί τα μέλη του, τους φίλους του, τους κατοίκους των χωριών μας και της ευρύτερης περιοχής, όλο το Λευκαδίτικο λαό, να συμμετάσχει ενεργά στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21-11-2010 με πρωτοβουλία τηςΠεριβαλλοντικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στο δρυοδάσος των Σκάρων, το Ομηρικό Νήιον κατά τον Νταίρπφελντ.

Το δάσος των Σκάρων, αυτό το στολίδι του νησιού μας, που αποτελεί εκτός των άλλων πόλο έλξης για τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του τόπου μας, βοηθώντας τα μέγιστα στην τουριστική του ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στην οικονομική ευμάρεια των κατοίκων του, ιδιαίτερα δε του χωριού μας, κινδυνεύει άμεσα να καταστραφεί.

Ας κάνουμε την αρχή! Ας μάθουμε από τα παιδιά! Ας περάσουμε από τα λόγια πια στις πράξεις! Είμαστε οι πολλοί…

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος καλεί όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν, να συνδράμουν με κάθε μέσο και τρόπο στην αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών, εποπτευόντων καθηγητών και συνεργατών του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας.

Ως σημείο συνάντησης ορίζεται στις 9.30 π.μ. το «Ξήλωμα», εκεί που διασταυρώνεται ο δρόμος Νικιάνας – Αλεξάνδρου με τον δρόμο που οδηγεί στους Σκάρους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ «ΠΑΡΩΝ»
ΚΥΡΙΑΚΗ, 21-11-2010, ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου



Φυσικά και θα είμαστε εκεί!!!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόση αλήθεια ντροπή θάπρεπε να νιώθουν όλοι οι ειδήμονες , εν οίς κι εγώ ,γι' αυτή την πρωτοβουλία των παιδιών!
Πόσα χρόνια πριν θάπρεπε να ήταν δική μας μια τέτοια πρωτοβουλία και την Κυριακή τα παιδιά μας να πήγαιναν να χαρούν το δάσος των Σκάρων!
Αλλά φαίνεται ότι μόνο από τα παιδιά μπορούμε να μάθουμε.
Μόνο προσοχή! Προσέξτε τα ενδημούντα ,από πολλών χρόνων, ζώα!
Μη φοβηθείτε! Είναι γελάδια (που πιθανόν να έλκουν την καταγωγή τους σε αυτά του Γυριόνη) και γουρούνια(που πιθανόν να έλκουν την καταγωγή τους σε αυτά της Κίρκης).Όχι δεν είναι αλήθεια ,για την καταγωγή τους λέω, αλλά αφού είναι ελεύθερα και κανείς δε λέει ή μάλλον δε θέλει να σταματήσει την καταστροφή των Σκάρων, μάλλον θα είναι πραστατευόμενα είδη.
Καλά είναι να είναι και οι αρχές του τόπου παρούσες στην προσπάθειά σας για να μην έχουν δικαιολογία και πούνε δεν ξέραμε ,δεν είδαμε ... όταν τα ενδημούντα στους Σκάρους ζώα φάνε τα δενδρύλλια που θα φύτεψετε και αυτές θα τρώνε πιθανότατα τις μπριζόλες τους ,γιατί σίγουρα τρώνε μπριζόλες από ζά ελευθέρας βοσκής.
Καλή επιτυχία και μπράβο στα παιδιά και σέ όσους είχαν αυτην την ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

Είχα την εντύπωση ότι οι Σκάροι είναι προστατευόμενοι εξ αιτίας τους δάσους των.
Καλά υπάρχουν ζώα που είνα ελεύθερα ! Και οι υπεύθυνοι τι κάνουν ; Ή μάλλον τι έκαναν μέχρι τώρα!
Μα δεν πρέπει να είναι μόνο τα παιδιά στη δενδροφύτευση, όλοι οι Λευκαδίτες πρέπει να είναι και να φυτέψουν όχι 30 δενδρύλλια αλλά όσα πρέπει για να ανανεωθεί το δάσος.

nikitas είπε...

και πόση ντροπή πρέπει να νοιώσουμε ακόμα, που μια τέτοια προσπάθεια ακυρώνεται "εν τη γενέσει".....
γιατί, φαίνεται, στους σχεδιασμούς "κάποιων" - γνωστών αγνώστων- οι Σκάροι προορίζονται για πούλημα και για οικοπεδοποίηση....
καιρός είναι να .. παρουσιαστούν "διαθήκες" και "βούλες" και να αρχίσει η βιομηχανία αναγνώρισης ιδιοκτησιών.,..
παλιά μας τέχνη κόσκινο....

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;.....