Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ακόμα μια προσπάθεια χαμένη...., Ως πότε;

Φυσικά και θα είμαστε εκεί!!!
[λέγαμε...]

για τη Δενδροφύτευση Νήιου Όρους (Δάσους των Σκάρων)

Αμ δε!!!!!
κάποιοι αποφασίζουν/έχουν αποφασίσει για την τύχη των Σκάρων κατά πως φαίνεται....
στην εποχή του κέρδους και του όλα πουλιούνται ( με το αζημίωτο) τι θα περίμενες;

η είδηση από το MYLEFKADA
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 19 ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 2010 16:17
"Άκυρη" η δεντροφύτευση στους Σκάρους

http://mylefkada.gr/2010/November/dentro.jpg

Άλλη μια προσπάθεια έπεσε στο κενό !

Η εθελοντική δεντροφύτευση που είχε προγραμματιστεί να γίνει από
την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, την Κυριακή
21-11-2010, αναβλήθηκε για άγνωστους σε εμάς λόγους.
Για την αναβολή της δεντροφύτευσης ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο
του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας "Οι Σκάροι" που είχε αποφασίσει
μαζί με τον σύλλογο Αλεξάνδρου "Φηγός" να υποστηρίξουν και να
συμμετάσχουν στην κίνηση των μικρών παιδιών. Δυστυχώς η
"σκοτεινές δυνάνεις" του τόπου μας συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι !

http://mylefkada.gr/eidhseis/nea/3327-skaroi.html

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Κύριε βουλευτή και εκπρόσωπε «της πράσινης ανάπτυξης» της κυβέρνησής σας, κύριε περιφερειάρχη, κύριε νομάρχη και από 1/1 δήμαρχε Λευκάδας, κυρίες/-οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, κύριε δήμαρχε, κυρίες/-οι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριε δασάρχη, κυρίες/-οι εκπρόσωποι των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών, κυρίες/-οι (και σύντροφοι) εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και νεολαιών στον τόπο μας, κυρίες/-οι των όποιων περιβαλλοντικών οργανώσεων, κυρίες/-οι… ποιος αλήθεια κυβερνάει αυτό τον τόπο;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η περιβαλλοντική ομάδα μαθητών του Α’ Γυμνασίου Λευκάδας με την επίβλεψη των αρμόδιων καθηγητών του σχολείου, είχε ετοιμάσει εδώ και καιρό, από τους σπόρους του βελανιδοδάσους των Σκάρων τριάντα έως σαράντα δενδρύλλια βελανιδιάς, θέλοντας να κάνει δενδροφύτευση στην περιοχή αυτή. Μια συμβολική νομίζουμε ενέργεια, που φυσικά δεν θα έλυνε το πρόβλημα της ανανέωσης του πανέμορφου δρυοδάσους, αλλά θα βοηθούσε, πιστεύουμε ουσιαστικά, προς στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και ενδεχόμενα στην αντιμετώπιση της απειλούμενης καταστροφής του δάσους.

Είχαμε γράψει τότε, όταν λάβαμε τη σχετική ανακοίνωση, ότι μείναμε άφωνοι… συνεχίζοντας ότι πρόκειται επιτέλους για μια πρωτοβουλία στη σωστή κατεύθυνση, πέρα από κάθε λογής σκοπιμότητες, φανφάρες και περιττούς βερμπαλισμούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα να βρει μιμητές σε όλη την Λευκάδα…

Την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους τόσο ο Σύλλογος Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός», όσο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι», αλλά και δεκάδες απλοί άνθρωποι και λειτουργοί της Μέσης Εκπαίδευσης με τους οποίους συνομίλησα προσωπικά.

Μαθαίναμε όλο αυτό το διάστημα ότι ασκούνταν ποκιλοτρόπως πιέσεις ώστε να μην γίνει η δενδροφύτευση. Δεν ξέρουμε τους πρωτεργάτες -τους φανταζόμαστε μάλλον- αλλά είναι πολλά τα «παπαγαλάκια» που έδρασαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι τελικά σήμερα πάρθηκε, όπως μάθαμε, από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας η απόφαση να αναβληθεί (;), ενδεχόμενα να ακυρωθεί το όλο εγχείρημα. Κρίμα… Και ρωτάμε με έκπληξη, όλους τους πιο πάνω, κάθε καλόπιστο άνθρωπο, όλο το Λευκαδίτικο λαό, γιατί αυτή η σιγή ιχθύως από τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους για την προστασία του δάσους. Πάρτε επιτέλους θέση, λύστε τη σιωπή σας, πέστε μας επιτέλους… ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο!

http://www.kolivas.de/2010/11/19/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF/

και η δικαιολογία

Αναβάλλεται για «τεχνικούς λόγους» η δεντροφύτευση στους Σκάρους

Μια ολιγόλογη ανακοίνωση λάβαμε, από χθες το απόγευμα ήδη -ανειλλημένες υποχρεώσεις δεν μας επέτρεψαν να την αναρτήσουμε ενωρίτερα- από τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας κ. Νικόλαο Κονιδάρη, σχετικά με το θέμα της προγραμματισμένης από καιρό τώρα δενδροφύτευσης στο δάσος των Σκάρων και την παραθέτουμε ως έχει:

«Η προγραμματισμένη, για την Κυριακή 21/11/2010, δεντροφύτευση στους Σκάρους, από το 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας, αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας

Κονιδάρης Νικόλαος.»

http://www.kolivas.de/2010/11/20/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%C2%AB%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB-%CE%B7/


έτσι λοιπόν, για τεχνικούς λόγους ...

κι άντε εγώ ο απλός πολίτης -ιθαγενής του λευκαδιστάν- να μην αναρωτηθώ ποιος κυβερνάει αυτό το τόπο....

όχι δηλαδή πως περιμένω απάντηση ...

και δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις προεκλογικές υποσχέσεις ....

το video που ακολουθεί παρμένο από το ιστολόγιο του φίλου μηθυμναίου,

αφιερώνεται στους "αφέντες" ....

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

2 σχόλια:

g vrettos είπε...

Kαταλογισμος ευθυνης???
Το προσεχως Μαιζονετες ευτυχως λογω της οικονομικης συγκιριας δεν κολαει εδω,μα ενα θεμα περιεργης ιδιοκτησιας πλανατε στα συρταρια καποιον γραφειων.
Ο κ. Χαμογελαστος ας ξεκαθαρισει τη θεση του στα παιδια τουλαχιστον σα δασκαλος τους και οχι σα καρεκλοκευνταρος, και ας μην αφηνει ακαλυπτους συναδελφους του που εχουν αξιολογες πρωτοβουλειες.
Εμεις καταλαβαμε οτι οι κασμαδες δεν εχουν στελιαρια ,περιφερονται αλλου,δυστυχως ειναι τεχνικο θεμα ,και αυτο.
Nα εχεις μια ομορφη μερα.

nikitas είπε...

χμ...
και μαιζονέτες και χοτέλια πολυτελείας, κι ότι βάλει ο νους σου...