Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

προσγείωση; ...

"Απαισιοδοξία και μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Εµφανώς πιο ανήσυχοι για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση βγήκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν χθες σε πεντάωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονοµικών, όπου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εµφανίστηκε προβληµατισµένος για τις εξελίξεις στην οικονοµία, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα.

Η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, μάλιστα φέρεται να παρατήρησε δηκτικά: «Για πρώτη φορά δεν σε βλέπω αισιόδοξο και αυτό είναι καλό σηµάδι γιατί δείχνει ότι αρχίζεις και προσγειώνεσαι...», στο οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως «ακόµη δεν έχει φανεί φως αλλά δεν υπάρχει άλλη πολιτική».

Οι περισσότεροι από τους παρισταµένους κυβερνητικούς βουλευτές καταλόγισαν στον υπουργό Οικονοµικών την έλλειψη σαφούς σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης είπε απευθυνόµενος στον Γ. Παπακωνσταντίνου πως «∆εν είναι ορατό ένα συνολικό σχέδιο που να περιλαµβάνει το Μνηµόνιο αλλά και να το υπερβαίνει. Σ’ αυτό θα έπρεπε να υπάρχουν όλες οι εκδοχές, οι δυσκολίες, χρονοδιαγράµµατα, σενάρια, εναλλακτικές λύσεις».

Παρόμοια ήταν και η παρέµβαση της Σούλας Μερεντίτη: «Τον περασµένο ∆εκέµβριο µιλούσαµε για αυξήσεις ενώ η οικονοµία ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. ∆εν θέλω να γίνω ήρωας, ούτε και µάρτυρας».

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης είπε από την πλευρά του: «Ξεκινήσατε από 1 δισ., αυτό πήγε στα 7, στα 15 και µετά στα 50. Αυτό είναι πρόχειρο, ανεδαφικό και ουτοπικό και ως προς το ύψος και ως προς το χρονοδιάγραµµα».

Αλλοι βουλευτές, ζήτησαν από τον υπουργό να τους εξηγήσει «τι έγινε εκείνη τη Μεγάλη Παρασκευή µε τη συνέντευξη της τρόικας». «Έγιναν κάποια λάθη» φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών, αποφεύγοντας να πει περισσότερα."

ενημερωτικό mail

αναρωτιέμαι 1: αφού "Οι περισσότεροι από τους παρισταµένους κυβερνητικούς βουλευτές καταλόγισαν στον υπουργό Οικονοµικών την έλλειψη σαφούς σχεδίου για την έξοδο από την κρίση." γιατί συνεχίζουν και επικροτούν την συγκεκριμένη πολιτική;

ή μήπως "άρχισαν τα όργανα", γι' αυτό, όλο και περισσότερο, μας "ψιθυρίζουν" τελευταία το σενάριο των πρόωρων εκλογών;

αναρωτιέμαι 2: τι έχουν να πούν οι εδώ φίλοι και "βασιλικότεροι του βασιλέως" ; .......



4

1 σχόλιο:

mitos είπε...

"Μόνος απέλπισα το θάνατο"