Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.........ΟΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ


Του Μιχάλη Τζανάκη
Ο Σαμαράς «κέρδισε» καθαρά, χάνοντας μόνο με τέσσερις μονάδες κι έτσι θα αποτραπεί ο «εφιάλτης» όπως χαρακτηριστικά είπε!!!
Ο Τσίπρας «έχασε» καθαρά, κερδίζοντας μόνο με τέσσερις μονάδες κι έτσι απέτυχε ο «εμφύλιος» που πήγε να κάνει, όπως είπε και ο Βενιζέλος!!!
Η «ΕΛΙΑ» -ΠΑΣΟΚ με άλλο ΑΦΜ- κέρδισε αφού έπιασε το 8% κι έτσι η «δημοκρατική παράταξη», αφού πρέπει πρώτα να μπει σε κέντρο «απεξάρτησης» θα επιστρατεύσει τις τεράστιες «εφεδρείες» της και θα φτάσει ξανά στα «μεγαλεία» του παρελθόντος.
Η ΔΗΜΑΡ κέρδισε, αφού αν και έχασε όλη τη δύναμή της, στήριξε επτά νεοεκλεγέντες δημάρχους και 38 συμβούλους σε όλη τη χώρα.
Η Χ.Α. έχασε, αφού κέρδισε μόνο δύο μονάδες και στην Κηφισιά πήρε μόλις…15%!!!
Το κορίτσι της διαφήμισης του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» τελικά το «έκανε» για πρώτη φορά, αφού το σκέφτηκε και το ξανασκέφτηκε πολλές φορές. Τελικά δεν «ξετρελάθηκε» κιόλας με τις «επιδόσεις» του «δικού» της!!!
Ο απερχόμενος δήμαρχος Ηρακλείου «κατάφερε» να πάρει μικρότερα ποσοστά απ’ την πρώτη Κυριακή, γιατί –λέει- λασπολογήθηκε  και στήθηκε –λέει- ένας ολόκληρος μηχανισμός εναντίον του!!! (μυστήρια πράγματα). Όχι ο ίδιος δεν έφταιξε σε κάτι, άλλωστε ο «αντίπαλος» έχει τεράστιο κατεστημένο πίσω του, πολιτεύεται είκοσι χρόνια, υπήρξε υφυπουργός,  δήμαρχος, βουλευτής, επιχειρηματίας κλπ, κλπ. Αχ, αυτή η αλαζονεία, ακόμα και την ώρα της ήττας δεν περιλαμβάνει αυτοκριτική. Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι.
Επίσης στις χθεσινές εκλογές κέρδισαν και δικαιώθηκαν όλοι οι «οίκοι» αξιολόγησης που αναβάθμισαν δυο μέρες πριν τις κάλπες την Ελλάδα επαινώντας το «θαύμα» του Σαμαρά και εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη «πολιτική σταθερότητα» στη χώρα!!!

Τελικά δεν υπάρχει απολαυστικότερο πράγμα απ’ το να παρακολουθείς τους ηττημένους κατά κράτος τη βραδιά των εκλογών. Κανείς δεν παραδέχεται την ήττα του, απλά «παίρνουν το μήνυμα»!!! τελικά αυτή η ρημάδα η «εξουσία» σε κάνει να φαίνεσαι εντελώς φαιδρός, ειδικά όταν την έχεις συνηθίσει στην καθημερινότητά σου για πολύ καιρό…


από μήνυμα του φίλου  ΤΑΚΗΣ ΣΑΠΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: