Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

.. ανήσυχες σκέψεις..."Παιδί, Οικογένεια και Σχολείο"
το θέμα διημερίδας που συνδιοργανώθηκε από το γραφείο της σχολικής συμβούλου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας και το δημοτικό σχολείο νυδριού και πραγματοποιήθηκε πέμπτη 27 και παρασκευή 28 του απρίλη.

η ανακοίνωση εδώ


ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση, εκ του αποτελέσματος κρινόμενη και των σχολίων των γονιών, με αξιόλογες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
σε κάποιους από μας, τους παλιότερους, θύμισε τις εκπαιδευτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνταν για πολλά χρόνια στο δημοτικό σχολείο νυδριού, και συνέβαλαν σημαντικά στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών κύρια, αλλά και γονιών.

η αναφορά μου στο γεγονός δεν έχει να κάνει με το επιτυχημένο της συνάντησης και το αξιόλογο των παρουσιάσεων.
έχει να κάνει με την ενημέρωση ή μη ενημέρωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για εγγονοπουλος εργαπαρακολουθώ καθημερινά σχεδόν τις περισσότερες τοπικές ενημερωτικές σελίδες. όσο μου επιτρέπει ο χρόνος προσπαθώ να κάνω ένα "πέρασμα", τουλάχιστον, για ενημέρωση.
εκείνο που με εντυπωσίασε, πραγματικά, είναι η ανυπαρξία αναφοράς στο γεγονός, και δεν νομίζω να κάνω λάθος, μέχρι την αποστολή της ανακοίνωσης ( που παρατίθεται στο παραπάνω link) .....
την ίδια στιγμή που ενημερωνόμαστε για μια σειρά απίστευτα πράγματα και καλώς αν θέλετε ενημερωνόμαστε ....
φυσικά η επιλογή είναι των διαχειριστών των σελίδων. αυτοί αποφασίζουν με τα δικά τους κριτήρια, τι θα παρουσιάσουν και πώς. τι κρίνουν σημαντικό και άξιο λόγου. μπορεί  να υπάρχουν και  αντικειμενικές δυσκολίες, δυσκολίες κάλυψης κλπ
σκέφτομαι, λοιπόν, σήμερα που μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ενημερώνεται διαδικτυακά, πως μπορεί να επηρεάσουν την διαμόρφωση στάσεων των ανθρώπων, ηθελημένες ή αναγκαστικές τέτοιες επιλογές...Δεν υπάρχουν σχόλια: