Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

έχουν νομίμως εξαιρεθεί τα κτίσματα στην περιοχή του κάστρου (τουριστικό περίπτερο κλπ);

 


με μια επιστολή της η εταιρία  "Notion- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΜΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" προς το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Λευκάδας, που διαβάσαμε στην σελίδα lefkadatoday [ δες εδώ], οδηγεί σε ερωτήματα που χρειάζεται να απαντηθούν. 

διαβάζουμε στην επιστολή: 

«… επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε ότι η παρούσα δίκη αφορά πρωτίστως τη νομιμότητα της διατηρήσεως των υφιστάμενων κτισμάτων στην περιοχή “Κάστρο”…»

το οποίο σημαίνει ότι αμφισβητείται η νομιμότητα της απόφασης διατήρησης των υφιστάμενων κτισμάτων;

δηλαδή μπορεί κατά παράβαση του νόμου να εκδόθηκε η απόφαση του υπουργού;

μήπως είναι καιρός να δούμε, να δοθεί στην δημοσιότητα, η απόφαση εκείνη;

γιατί τόσο καιρό δεν παρουσιάστηκε; δεν υπάρχει στα αρχεία; ή κρύβεται κάτι;

είναι τόσο δύσκολο αλήθεια;



η επιστολή, αντιγραφή από το lefkadatoday ακολουθεί:


Προς:

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδος (Δ.Λ.Τ.Λ.)

Υ/Ο: κ. Χαρ. Καλού, Προέδρου Δ.Λ.Τ.Λ.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σαςκοινοποιούμε προς ενημέρωσή σας την παρέμβαση που ασκήσαμε στην υπόθεση που αφορά την αίτηση ακυρώσεως 6 κατοίκων Λευκάδας με την οποία ζητείται η ακύρωση της απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία εγκρίθηκε μετά από ομόφωνη σύμφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η μελέτη εργασιών στατικής ενίσχυσης, συντήρησης και αναβάθμισης του τουριστικού περιπτέρου και των λουτρικών εγκαταστάσεων, καθώς και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Δικάσιμος της ως άνω υπόθεσης είχε ορισθεί η 11η Ιανουαρίου 2023, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η συζήτησή της αναβλήθηκε από το Δικαστήριο για την 31η.5.2023.

Για την περίπτωση που ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν έχετε ασκήσει παρέμβαση υπέρ του κύρους της προσβαλλόμενης πράξεως, επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε ότι η παρούσα δίκη αφορά πρωτίστως τη νομιμότητα της διατηρήσεως των υφιστάμενων κτισμάτων στην περιοχή “Κάστρο” και συνεπώς τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, και να ρωτήσουμε εάν προτίθεσθε να προβείτε σε άσκηση παρεμβάσεως στη δίκη δεδομένου ότι διακυβεύονται, ανεξαρτήτως των συμφερόντων της Εταιρίας μας,  πρωτίστως τα συμφέροντα των Λευκαδίων.

Για την εταιρεία

«Νotion- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

Ο νόμιμος εκπρόσωπος

https://www.lefkadatoday.gr/epistoli-tis-etairias-notion-ston-proedro-toy-dimotikoy-limenikoy-tameioy-kai-dimarcho-charalampo-kalo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: