Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

δημοτικές εκλογες 2023

 

μεγάλο το ενδιαφέρον, πάντα, ως τη τελευταία στιγμή της κατάθεσης των
συνδυασμών, για τυχόν μετεγγραφές/μετακινήσεις, που μπορεί και να σηματοδοτούν καταστάσεις, εξελίξεις, αλλά και να κρίνουν ενδεχομένως την εκλογή!!!

φέτος, φυσικά, η ρευστότητα και οι μετακινήσεις πέρα-δώθε, ως τώρα, ως και όχι το παρα πέντε αλλά και ως το και ένα (θα πω χαριτολογώντας) δίνουν και παίρνουν!!! ακόμα και τώρα, μερικές ώρες πριν το κλείσιμο της προθεσμίας (23:59) η ακριβής εικόνα των συνδυασμών δεν είναι γνωστή, [εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, φυσικά]. και μάλιστα, κάποιες μετεγγραφές πολύ θα συζητηθούνε... όπως και κάποιες μετακινήσεις της τελευταίας κυριολεκτικά ώρας..

ότι, τελικά, θα είχαμε τέσσερεις συνδυασμούς προβλέψιμο ήταν. καιρό τώρα, πέραν των επαϊόντων (των εχόντων βαθιά γνώση καταστάσεων κ.λπ.), άποψη και όσων διαθέταμε δύο δράμια μυαλό ήτανε. ότι μπορεί οριστικό αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή (08/10 ου) να έχουμε είναι πολύ πιθανό, κι αυτό γνωστό. ότι ένας πέμπτος συνδυασμός πιθανά θα οδηγούσε σε δεύτερη Κυριακή κι αυτό γνωστό. (πάντα μιλάμε με πιθανότητες γιατί κι οχτώ συνδυασμούς μπορεί να έχεις - που λέει ο λόγος - και η εκλογή οριστική από την πρώτη Κυριακή και είναι)

ότι δεν υπήρξε πέμπτος συνδυασμός, παρά το ότι η κατάσταση έδειχνε πως μπορούσε, και που πολλοί πιστεύανε, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ασυνεννοησία αυτών που χρόνια τώρα θεωρούν πως κατέχουν μοναδικές αλήθειες και δεν κάνουν πίσω με τίποτα. ακόμα κι όταν η πραγματικότητα έχει δείξει πως λαθεμένα και σκέφτονται και πράττουν, επιμένουν... τώρα σε ποιο βαθμό αυτή η εμμονή είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά νοοτροπίας και σε ποιο βαθμό υπεισέρχεται το εσκεμμένο προς βοήθεια συγκεκριμένου υποψηφίου, συγκεκριμένου χώρου, είναι ένα ζήτημα. πάντως συμπεριφορές και τοποθετήσεις εύκολα/εύλογα                                                         παρεξηγήσιμες έχουμε...


φυσικά το ζήτημα είναι της επόμενης μέρας. το ζήτημα είναι της σύνθεσης του Δημοτικού συμβουλίου για την επόμενη Δημοτική περίοδο....  επίπεδο, εμπειρία, θέληση, δυνατότητες αντιμετώπισης των οξυμένων και οξυνόμενων προβλημάτων και φυσικά να μην φτάσουμε να πούμε "κάθε πέρσι και καλύτερα"....

Δεν υπάρχουν σχόλια: