Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Τι γίνεται με τα Σχολεία του Δήμου μας; (Δήμος Λευκάδας)

 



Ότι κάτι δεν πάει καλά στον Δήμο μας, είναι πλέον κοινή αντίληψη σε όσους παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα. Και περισσότερο σε όσους έχουν συναλλαγές φαντάζομαι άμεσες.


Ένα χρόνο μετά την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου 2023, και δέκα σχεδόν μήνες στην διοίκηση/διαχείριση, η εικόνα που εισπράττουν οι συμπολίτες μας είναι ακριβώς αυτή, κάτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. Τώρα σε πόση έκταση και βάθος, σύντομα θα φανεί, λένε όσοι καλύτερα γνωρίζουν.


Ας πάρουμε για παράδειγμα τι γίνεται με τα Σχολεία του Δήμου μας.




Είναι γνωστό από το 2023 ότι οι Σχολικές επιτροπές θα καταργούνταν με το τέλος της σχολικής χρονιάς 2023-2024, δηλαδή με την 30η Ιουνίου 2024. Και ότι οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις τους, για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων, περνάνε στο Δήμο.

Τι έπρεπε(ΌΦΕΙΛΕ) να γίνει;

Να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να είναι όλα εντάξει για την λειτουργία των Σχολικών μονάδων.

Τι έγινε;

Ακόμα ως σήμερα 12 του Οκτώβρη, ενάμιση μήνα λειτουργίας και ένα μήνα παρουσίας των μαθητών, ΤΙΠΟΤΑ!!!.

Και το σημαντικότερο, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ σύντομα κάτι να αλλάζει!!!.

Για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση, ας αναφέρουμε ενέργειες που ΔΕΝ έγιναν σε βασικές υποχρεώσεις:

-          .- ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν οι απολυμάνσεις ως όφειλε να πραγματοποιηθούν πριν την προσέλευση των μαθητών

-          .ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και συντήρηση εξοπλισμού (π.χ. καυστήρες κλπ)

-          .- ΔΕΝ έγινε προμήθεια ειδών καθαρισμού. Προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία της σχολικής κοινότητας, τα σχολεία προμηθεύουν με υλικά καθαρισμού σύλλογοι και γονείς…..

-         .-  ΔΕΝ έγινε προμήθεια γραφικής ύλης και αναλώσιμων για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές εκτυπωτές κλπ

-          .- ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε η αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, και ως φαίνεται δεν πρόκειται ως το τέλος του μήνα να έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Αποτέλεσμα να μην διδαχτεί η ξένη γλώσσα το πρώτο τρίμηνο!!!

-          .- ΔΕΝ έχουν ρυθμιστεί θέματα των σχολικών τροχονόμων, σε όσες σχολικές μονάδες υπάρχει τροχονόμος.


 Ουσιαστικά ΔΕΝ έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ και όλα έχουν αφεθεί στον .. αυτόματο…

 

Πληροφορήθηκα ότι:

1.       ο σύλλογος εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας (δάσκαλοι) επισκέφτηκε το Δήμο (Δήμαρχο) έγκαιρα, και έθεσε τον προβληματισμό του για να λάβει την διαβεβαίωση «Μην ανησυχείτε! Στις 11 του Σεπτέμβρη όλα θα έχουν τακτοποιηθεί!!!.» και μάλιστα με έμφαση περισσή…. Και να σκεφτείτε σε συναντήσεις τον Αύγουστο και πριν την 11η Σεπτεμβρίου…..

2.       κάποιοι Διευθυντές έχουν ενημερώσει τον Δήμο εγγράφως και μάλιστα  κατ’ επανάληψη (μιας και δεν πήραν ΠΟΤΕ απάντηση) για ανάγκες και προβλήματα των Σχολείων τους… κάποιοι πριν το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς….

3.       ο Δήμος ζήτησε στις 11/09 (sic!!!) να ενημερωθεί για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων ως την 23/09 και μάλιστα ως ΕΠΕΙΓΟΝ (tres cic!!!!)


όπως φαίνεται, εκεί στον Δήμο μας, ΔΕΝ έχει γίνει τίποτα, λες και καρφάκι δεν τους καίγεται…. Ή ότι ΔΕΝ έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν…. Και  το λέω μετα λόγου γνώσεως, αν σε πάνω από έξι (06) έγγραφα Διευθυντή ως τώρα όχι μόνο ΔΕΝ έχει δοθεί λύση, αλλά ΔΕΝ έχει πάρει  απάντηση … το λες και απαξιωτική συμπεριφορά…..

 

ολοκάθαρα πλέον φαίνεται πόσο λάθος υπήρξε η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις Σχολικές Επιτροπές. Δομή με δοκιμασμένη διαδικασία και αποτελεσματική. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποιο όφελος ….

Πέραν αυτού ο Δήμος ήξερε και έπρεπε να έχει προετοιμαστεί. Και είχε το χρόνο και άτομα να βοηθήσουν. Τώρα γιατί επιλέχτηκε αυτή η διαδικασία που οδήγησε  σε τούτο το μπάχαλο, πραγματικά ξεπερνά κάθε σκέψη….

Τελειώνοντας και με κάθε σεβασμό, θα πω , ανεπίτρεπτο, ιδιαίτερα που ο κύριος Δήμαρχος επαίρεται για την εκπαιδευτική του ιδιότητα……

 

ολοκάθαρα πλέον φαίνεται πόσο λάθος υπήρξε η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις Σχολικές Επιτροπές. Δομή με δοκιμασμένη λειτουργία και αποτελεσματική. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποιο όφελος ….

Πέραν αυτού ο Δήμος ήξερε και έπρεπε να έχει προετοιμαστεί. Και είχε το χρόνο και άτομα να βοηθήσουν. Τώρα γιατί επιλέχτηκε αυτή η διαδικασία που οδήγησε  σε τούτο το μπάχαλο, πραγματικά ξεπερνά κάθε σκέψη….


Τελειώνοντας και με κάθε σεβασμό, θα πω , ανεπίτρεπτο, ιδιαίτερα που ο κύριος Δήμαρχος επαίρεται για την εκπαιδευτική του ιδιότητα……

 


ΥΓ. μικροί μαθητές στο Δημοτικό στα χωριά μας, κάθε πρωί πηγαίναμε ένα ξύλο για την σόμπα… καιρός να δούμε το κάλεσμα στους γονείς κάθε Δευτέρα πρωί να προσκομίζουν τα παιδιά τους ένα ..κολοχαρτο (κοινώς χαρτί υγείας) για τις ανάγκες της βδομάδας….

 

(... βρε που πάμε, που πάμε, .... που θα ‘λέγε και ο μακαρίτης Αυλωνίτης….)

Δεν υπάρχουν σχόλια: