Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

... το πάθος της συκοφαντίας....

 

Ενημερώθηκα, από φίλο, για την αιχμή περί πόθεν έσχες μελών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Δήμου Λευκάδας (2014-2019) πού άφησε ο δημοσιογράφος κ. Ηλίας Γεωργάκης σε συνέντευξή του που έδωσε στον κ Παναγιώτη Κουνιάκη στο radio Prisma 91.6. Την συνέντευξη θα βρείτε εδώ.

Ο αναγνώστης του απομαγνητοφωνημένου κειμένου διαβάζει: " Θέλετε να πούμε και για το πόθεν έσχες ορισμένων της απερχόμενης δημοτικής αρχής; Τι αριστεροί ήταν με δεξιά τσέπη" το οποίο θα ακούσει και στο ηχητικό που συνοδεύει την δημοσίευση στο 16:34. Προτείνω να ακουστεί το ηχητικό γιατί είναι - θεωρώ - αποκαλυπτικός ο τόνος της φωνής του κ Γεωργάκη.


Εδώ, σαφέστατα, υπονοεί, ο ομιλών, ότι μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής (μέλη γενικά, άρα οποιοσδήποτε!!!) συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις / συναλλαγές, οικονομικής ή άλλης φύσεως, προκειμένου να ωφεληθούν οι περιουσίες τους. Μιλάμε για καταχραστές του δημοσίου χρήματος!!!

Ως έγκριτος δημοσιογράφος, χρόνια τώρα, που την δεοντολογία οφείλει να γνωρίζει αλλά και να εφαρμόζει, κατανοεί το μέγεθος της καταγγελίας αυτής. Και γνωρίζει επίσης πόσο μεγεθύνεται η βαρύτητά της όταν εκφωνείται από τον δημοσιογράφο έγκριτης εφημερίδας των Αθηνών σε σχέση με τον λόγο του απλού συμπολίτη της Χώρας, του μπάρμπα Τάσσου αίφνης ...

Όφειλε, αν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει  στις αρμόδιες αρχές (δίωξη οικονομικού εγκλήματος, εισαγγελέα, ΥΠΕΣ, ΥΠΟΙΚ κλπ) και γιατί όχι, θα πω εγώ, να τα δημοσιοποιήσει ώστε να γνωρίζει και ο κόσμος. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί συνένοχος επειδή καλύπτει καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Ή απλά θα αποδειχτεί ένας κοινός συκοφάντης ο οποίος κάνοντας χρήση του ονόματος του λόγω της θέσης του, ενεργεί με σκοπό να πλήξει συνειδήσεις συμπολιτών μας. Και γνωρίζει ότι ακόμη κι αν ζητήσει δημόσια συγνώμη ήδη έχει σπείρει την διαβολή.  Με σκοπό άραγε;;...

"Οὐκ ἔστιν οὐδὲν ἀφορητότερον τοῖς ὀδυνωμένοις λόγον δυνάμενον δακεῖν ψυχὴν",  ιερός Χρυσόστομος

σκιτσο Jeffrey Thompson

Δεν υπάρχουν σχόλια: