Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

... εφτα σε παίρνει αριστερά...ΙΙΙ (του δημοτικού συμβουλίου)

 

Για την ποιότητα της διαδικασίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου μας, σημαντικός αριθμός συμπολιτών δηλώνει απογοητευμένος.... Και είναι αρκετοί που θεωρούν την τρέχουσα ως την χειρότερη από τις τρεις Καλλικρατικές Δημοτικές περιόδους (2011-2014, 2014-2019, 2019-2023). Φυσικά για την διετία που έχει περάσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίαρχο όργανο σε τοπικό επίπεδο, είναι θεσμός που οφείλουμε να προστατεύουμε όλοι μας.Και μεις οι πολίτες, αλλά πρώτα οι συμμετέχοντες αιρετοί και φυσικά οι πρώτοι στην τάξη, ας πούμε, πολίτες, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του. 
Οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κατά νου και τον "διδακτικό" χαραχτήρα που έχει η παρουσία και ο λόγος τους σε μεγάλο μέρος συμπολιτών μας.

Με αφορμή την αποχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διεξαγωγής με τηλεδιάσκεψη της συνεδρίασης της Παρασκευής 08 Οκτωβρίου, τριών παρατάξεων και της επιστολής τους προς τον Πρόεδρο, υπήρξαν τοποθετήσει τις οποίες καλό είναι να ακούσετε.  [εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=q_m2E_YQcHE] τοποθετήσεις από τις οποίες προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την αντίληψη των θεσμικών για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την λειτουργία του Δήμου και του τρόπου που παίρνονται οι αποφάσεις....

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ρόκκος, μεταξύ των πολλών επιχειρημάτων θα πεί (στο 09:41 λεπτό) ".. οι Δημότες θέλουν αποφάσεις. Το πώς θα παρθούν οι αποφάσεις δεν τους ενδιαφέρει..." . Και ο Δήμαρχος κ. Καλός θα πεί (στο 12:40 λεπτό) "...ο τρόπος σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου ουδόλως, και είμαι σίγουρος γι αυτό που λέω, ουδόλως απασχολεί τους πολίτες..." και ακόμα, απαντώντας στην κ. Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα (στο 45:58) "... αναφαίρετο δικαίωμα είναι καθένας να παρευρίσκεται όπου θέλει όταν η συνεδρίαση γίνεται με τηλεδιάσκεψη..."

... επικίνδυνη λογική και νοοτροπία.... 





  • Δεν υπάρχουν σχόλια: